Radočelo – Golija

Foto galerija:

Radočelo 2018
001_29_0905_sny02652_resize002_29_0802_sny02642_resize003_29_0918_vl_154_resize

Radočelo 2018

28 – 30. septembar 2018.

Ovu vožnju po predelima Golije i Radočela organizovali su naši drugari Aca Milojević i Mišo Dukić.

Učesnici su se okupili u petak uveče na Goliji, u selu Rudno. Smeštaj je organizovan u vili Selena i u još nekoliko kuća u selu.

 

U subotu ujutru, posle obilnog domaćeg doručka u selu Rudno u režiji našeg domaćina Dragana iz Vile Selena, krenuli smo put manastira Gradac, zadužbine Jelene Anžujske. Naravno, ne asfaltom već šumskim makadamskim putevima uz poseban doživljaj kroz potok obližnje  reke. Okrepivši se domaćim sokom od malina u etno selu Gradačka banja i posle obilaska manastira zaputili smo se divnim predelima preko sela Luke, Ržanskog platoa do kafane lepog naziva “Vedro nebo” gde smo napravili pauzu uz ručak i kafu.

Sledeća destinacija je bila vodopad Izubra do koga smo morali delom pešice, shvatajući kako je motorima naših moćnih vozila kad idu uz takvo brdo. Zaista lepi vodopadi su se odužili našem trudu da do njih dođemo. Zajapureni i umorni brzo smo odustali od treće planirane etape za taj dan, tako da smo se vratili na bogatu večeru koju su spremili naši domaćini u vili Selena.

Nedelja je takodje bila uzbudljiva , posebno delovi kroz Čarobnu šumu i usponi na vrh Radočela po imenu Krivača  (1645 mnv), a zatim po poseti manastira Studenica i osvajanje vrha Čemerna – Gusarica sa visinom 1545 mnv i zaista lepim pogledom na veličansvene obronke Radočela, Golije i Kopaonika.

Akcija se završila u kafani Kod Mira u Bogutovačkoj banji. Bio je to jedan lep septembarski vikend.