Šumadija 2018

Foto galerija:

Šumadija 2018
010_01_0935_nz7_1826_1000x020_01_0937_nz7_1830_1000x021_dron_video_02_1000x

Šumadija 2018

30. novembar – 2. decembar 2018.

Dvodnevna akcija Šumadija 2018 je započela okupljanjem učesnika u petak 30.11.2018. u novom hotelu Rubicon u Kragujevcu. Tokom noći, nenadano, temperatura se spustila na -9, uz provejavanje snega, što je obećavalo uzbudljivu vožnju.

Terensku vožnju u subotu smo započeli posle 10-tak kilometara asfalta u podnožju planine Bešnjaje. Iako snega nije bilo previše, oko 10-tak cm , odmah se videlo da će vožnja biti puna adrenalina. Zaledjeni sneg je za neke naše drugare sa slabije premljenim vozilima postao veliki izazov.

Posle prve etape koju smo svi zajedno prošli, razdvojili smo se na “zelene” i “crvene”, odnosno one koji su se radije držali makadama i one koji su tražili veći izazov. Pred “crvenima” je bio znatno teži posao jer je ionako težak teren sada pokriven zaledjenim snegom koji je pokrio blato i, kao takav, za većinu predstavljao ozbiljanu avanturu.

Planirani zajednički ručak svih učesnika, uz vruću rakiju i kuvano vino, na maloj farmi koza nije održan. Crveni” su zaglavili u potoku pri kraju predviđenog težeg dela vožnje i tu ostali skoro 6 sati, dok su “zeleni“ obišli farmu koza i predviđenom trasom na vreme se vratili na večeru u hotel. Prvi put u istoriji Jeep kluba Srbija, morali smo da potražimo pomoć van kluba. Traktor sa čekrkom za izvlačenje stabala iz šume bio je neophodan za dva naša vozila kojima je potpuno razrovana uzbrdica sa dubokim kolotrazima, dužine preko 500 metara, postala nepremostiva prepreka. I pored čekrka i sajle od 120 metara izvlačenje je prilično potrajalo. Na kraju se sve ipak lepo završilo uz zajeničku večeru i lepu muziku za opuštanje.

U nedelju smo vozili preko Rudnika uz izlazak na njegove vrhove. Teren nije bio preterano zahtevan, a još smo bili nagrađeni, na nekoliko mesta, fantastičnim pogledom, što smo iskoristili za fotografisanje. U višim predelima Rudnika bilo je snega tako da je i taj dan prošao u maniru “bele džipijade”.

Akcija je završena u nedelju popodne zajedničkim ručkom u etno selu Lužnice gde su nam domaćini pripremili obilan i dobar obrok.

Organizatori:
Mišo Dukić i Aca Milojević