Šumadija

Foto galerija:

Šumadija 2019
01_vlada_1009_resize02_vlada_1019_resize03_vlada_1022_resize

Šumadija 2019

24-26. maj 2019.

Dvodnevna akcija Šumadija 2019 održavala se na predelu Gledićkih planina (subota) i na Bešnjaji (nedelja).

Prethodni kišni vremenski period učinio je našu trasu blatnjavom i zanimljivom. Subotnja vožnja bila je u dužini od oko 68 km i odvijala se po planinskim vencima Gledića, rejonima Velikih Pčelica, Dubrave, Osenjaka, Molovske reke, Jasenjaka i Kremenca. Priroda je bila divna, sva razbuktana smenama prolećnih kiša i sunčanih perioda. Na nekoliko mesta imali smo divne vidikovce sa pogledom na pola Šumadije. Brežuljkasti predeli sa uredno obradjenim parcelama u Velikim Pčelicama podsetili su na italijansku Toskanu.
Subotnje druženje završeno je uz prijatnu muziku u hotelu Rubicon.

U nedelju smo obišli predele Bešnjaje, okrznuvši i obronke Žeželja pri tome. Trasa je bila zanimljiva (oko 45 km duga) i dovoljno naporna da i oni željni adrenalina budu zadovoljni.

Završni ručak organizovan je u selu Gornji Mišević gde je naš domaćin skinuo prase sa ražnja u trenutku našeg dolaska. Još uz jare ispod sača, i organsku salatu direktno iz dvorišta domaćina bio je to obilan i dobar ručak.

Za većinu učesnika to je bio i kraj druženja dok se nekolicina odlučila za dodatnu i tešku trasu u povratku prema Kragujevcu.

Organizatori
Mišo Dukić i Aca Milojević